Burgemeester Kolff leest voor op SDK Kleine Burgt 

Burgemeester Kolff startte vandaag feestelijk de Nationale Voorleesdagen bij SDK Kleine Burgt. De kinderen genoten van het spannende verhaal “Maximiliaan Modderman geeft een feestje” van Joukje Akveld en Jan Jutte. “Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het was een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen?”. 

Na het verhaal aten de kinderen en de Burgemeester samen van een lekker taartje. Locatiemanager Angélique Vos vertelt dat de hele dag nog activiteiten zijn rond het boek: Maximiliaan Modderman geeft een feestje, zoals muffins knutselen en versieren. Angélique zegt: “Natuurlijk gaan wij ook vies worden, zoals in het verhaal.” Daarom gaan wij ook bouwen met kinetisch zand of,  als echte kunstenaars, een mooie tekening maken over het boek.

Angélique geeft aan, dat SDK kinderopvang lezen en voorlezen belangrijk vindt. Wij zijn blij dat de Burgemeester dit ondersteunt door bij ons voor te lezen. Lezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en heeft een positief effect op woordenschat, tekstbegrip en spelling. Bovenal zorgt voorlezen, zoals vandaag, voor veel plezier!

Deel dit bericht
Deel dit bericht
Deel dit bericht