Rondleiding

Kosten berekenen

Inschrijven

Peuterspeelzalen

Zodra kinderen twee jaar worden, zijn ze oud genoeg om te komen spelen bij een peuterspeelzaal. Bij een peuterspeelzaal krijgt jouw kind de kans om meer te ontdekken over zichzelf, anderen én de wereld. Ook is de overgang naar de basisschool straks gemakkelijker. 

Knutselen, spelen en bouwen

Vier keer in de week kunnen peuters een ochtend of middag komen spelen, in een vaste groep met vaste pedagogisch medewerkers. Op de groepen werken wij met het VVE-programma Uk & Puk. De peuters worden op een speelse wijze begeleid in hun ontwikkeling en voorbereid op de basisschool. De lokalen hebben hoeken waar de kinderen fijn kunnen spelen. Knutselen, met poppen spelen, torens bouwen in de bouwhoek, verkleden of juist rustig lezen in de leeshoek: alles is mogelijk. Vrij spel wordt afgewisseld met activiteiten in grotere of kleinere groepjes. De pedagogisch medewerksters zorgen voor een herkenbare dagindeling die terug te vinden is op kaarten aan de muur. Zo weten alle peuters wat ze kunnen verwachten. 

de Atlas SDK Kinderopvang
Kiem SDK Kinderopvang

Praktisch

De peuterspeelzalen liggen verspreid door Dordrecht en zijn meestal in een basisschool gehuisvest. Met de scholen werken wij nauw samen om een doorgaande lijn voor kinderen en ouders te realiseren.

De openingstijden en -dagen wisselen per locatie. In schoolvakanties en op feestdagen zijn de peuterspeelzalen gesloten. De kosten en tarieven zijn afhankelijk van jouw huidige situatie en per gemeente verschillend. Neem contact op met ons kantoorteam om de mogelijkheden op de gewenste locatie te bespreken.

Zoek de dichtstbijzijnde locatie!

Mijn locatie

horizontal-01

Verhalen, nieuws en weetjes

Vraag meer info aan!