Kinderen op (fantasie)reis met boeken en films

Maar liefst achttien BSO groepen van SDK kinderopvang waren deze week te gast bij The Movies Dordrecht, waar echte kinderboekenschrijfsters vertelden over verhalen bedenken en illustreren. Na het voorlezen zijn alle kinderen vol enthousiasme zelf aan de slag gegaan met illustraties maken of zelf verhalen schrijven. De jongste BSO kinderen keken daarna de prachtige documentaire Storm en de oudste kinderen de film Uitgekraakt. En als extraatje kregen de kinderen nog een kijkje achter de schermen, waar ze al hun vragen konden stellen

Het was erg leuk om de kinderen weer de hele week bij the movies te ontvangen! Aldus de directeur van The Movies. Hij gaf bij de films een introductie en ging met de kinderen in gesprek over hun reisverlangen. De kinderen vonden het fantastisch om een echte kinderboekenschrijfster te ontmoeten, zelf illustraties te maken bij de voorgelezen verhalen en om zelf eigen verhalen schrijven. Trots hebben ze zelfs nog een paar van hun eigen geschreven verhalen voorgelezen.

 Bij SDK kinderopvang vinden wij het belangrijk dat kinderen ontdekken en beleven, want dat zorgt ervoor dat kinderen tot bloei komen. Tijdens de schoolvakanties trekken wij er daarom graag op uit en maken we, naast onze toffe activiteiten op de locaties, leuke uitstapjes. Er is tenslotte nog veel meer te zien en te doen!

Share on facebook
Deel dit bericht
Share on twitter
Deel dit bericht
Share on linkedin
Deel dit bericht