CSI LAB bij SDK kinderopvang

Het is vakantie en dat betekent dat het feest is bij de BSO locaties van SDK kinderopvang. Deze week sluiten de kinderen het thema Speuren naar Sporen af met allerlei gave activiteiten, waaronder een bezoek aan het CSI LAB bij onze locatie Groenland. Reuze spannend!

Al voordat we het CSI LAB binnenkomen, zien we dat de ruimte is afgezet met geel/zwart crime scene lint. Op de grond is met krijt een uitlijning van het slachtoffer gemaakt. Wat is hier gebeurd?! In de kamer zelf is het nogal een rommeltje. Overal waar je kijkt zie je bewijsmateriaal. Nergens aankomen hoor! Eerst krijgt iedereen een witte jas aan, zakjes over de schoenen en een veiligheidsbril op. Om de hoek is een kamer aangekleed als politiebureau, waar foto’s van de verdachten aan de muur hangen en allerlei dossiers met informatie staan.

De politie is een aantal verdachten op het spoor, maar ze komen er maar niet uit wie de dader is. De vraag aan de kinderen is dus; kunnen jullie ons hierbij helpen? De kinderen staan te popelen om naar binnen te gaan en het bewijsmateriaal te onderzoeken. Vingerafdrukken, voetafdrukken, haren, er zijn allerlei sporen te vinden. Door het verzamelen van het bewijs en de uitkomsten van de proefjes kunnen de kinderen één voor één de verdachten uitsluiten. Lukt het om deze ingewikkelde zaak op te lossen? Na uitstekend speurwerk komen de kinderen enthousiast met hun uitkomsten en kunnen zij de hoofdverdachte aanwijzen.

Vanmiddag werd de activiteit afgesloten door een échte politieagent! De kinderen kregen de mogelijkheid om hem alles te vragen. Want, wanneer kan de politie een verdachte arresteren? En hoe gaat het er aan toe bij een arrestatie? En wie bepaalt uiteindelijk of een verdachte naar de gevangenis gaat en voor hoe lang?

Bij SDK kinderopvang hebben wij het motto: Iedere dag een belevenis rijker! We werken met ons eigen ontwikkelde programma ‘BSO in Bloei’. Aan de hand van wisselende thema’s, organiseren we iedere dag uitdagende activiteiten en workshops uit acht verschillende spelgebieden. We zorgen voor een zo rijk mogelijk aanbod, waarin kinderen kunnen ontdekken en beleven waar hun interesses en talenten liggen.

Share on facebook
Deel dit bericht
Share on twitter
Deel dit bericht
Share on linkedin
Deel dit bericht