Concert voor Ukkepuk

Zaterdag 6 april vindt voor de zesde keer het Concert voor Ukkepuk plaats in het Benevia Muziekcentrum. Een muzikale belevenis voor kinderen van 0 tot 12 jaar, uitgevoerd door de jeugdorkesten van de Vereniging Dordrechts Philharmonisch Orkest; Phil Starterzz, Phil Kidzz en Phil Young in samenwerking met ToBe cultuurcentrum en SDK kinderopvang.
 

Phil Starterzz zijn de blokfluiters die vanaf januari gestart zijn met muzieklessen en nu hun eerste optreden hebben. Phil Kidzz bestaat uit beginnende muzikanten die na de blokfuitgroep gekozen hebben voor een eigen blaasinstrument en graag hun samenspel te gehore willen brengen. Phil Young is de gevorderde groep die onder leiding van Lisette Harms een mooi stukje muziek brengt. Zij hebben al een aantal mooie concerten gedaan, zoals het SinterZingMaarMeeConcert en het jaarlijkse Oudejaarsconcert waar zij samen met Benjamin Murck het lied ‘Leef’ ten gehore brachten.Muziek kan al vanaf jonge leeftijd een mooie bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Zo luisteren baby’s en peuters langer naar zang dan naar gesproken taal en lijken ze al vroeg melodieën te kunnen herkennen. Daarnaast is zang en muziek niet alleen leuk om naar te luisteren, het kan kinderen ook helpen rustig te worden of te troosten bij verdriet. Het luisteren en deelnemen aan muziek stimuleert de creativiteit en fantasie. To Be cultuurcentrum biedt kinderen dan ook graag de mogelijkheid om zich muzikaal te kunnen ontwikkelen!Ook SDK kinderopvang wil graag deze belevenis meegeven aan de kinderen. Op  hun locaties wordt muziek vaak ingezet om bijvoorbeeld een overgang in het dagritme aan te geven. Dat geeft veel rust en duidelijkheid: de kinderen herkennen een lied en weten wat er gaat gebeuren. Het samen zingen van een lied draagt bij aan een gevoel van saamhorigheid en een positieve groepssfeer.
Tijdens het concert voor Ukkepuk kunnen de kinderen niet alleen naar mooie muziek luisteren, maar ook op een interactieve manier kennis maken met muziek en ritme. Uiteraard mag er ook lekker meegezongen worden. Op deze manier kunnen ook de jongste kinderen op hun eigen niveau beleven wat muziek allemaal voor moois kan brengen. Phil Starterzz, Phil Kidzz en Phil Young zullen er weer een feestje van maken! 

Het concert wordt twee keer uitgevoerd. De eerste voorstelling begint om 10.30 uur en de tweede om 13.00 uur.

Kinderen van 0 – 4 jaar mogen gratis meedoen.
Kinderen van 5-12 jaar betalen € 2,50
Kinderen en volwassenen van 12 jaar en ouder betalen € 5,-.

Foto: DPhO – Ukkepuk concert

Contactinformatie:

Locatie: Benevia Muziekcentrum aan de Spirea 7
Organisator:  Dordrechts Philharmonisch Orkest
Website: http://www.dpho.nl
Share on facebook
Deel dit bericht
Share on twitter
Deel dit bericht
Share on linkedin
Deel dit bericht