Bioloog & Wetenschap Club voor BSO kinderen

Vanmiddag staat voor de BSO kinderen van de locaties Vest, Muhring, Kleine Burgt en Sam Sam de tweede bijeenkomst van de Bioloog & Wetenschap Club op het programma. Kinderen ervaren in een serie van drie middagen hoe het is om een echte bioloog en wetenschapper te zijn. Biokaatje, zoals onze bioloog zichzelf noemt, komt langs de locaties met een bakfiets vol met microscopen, labjassen, opgezette dieren, dierenbotten etc.

Tijdens deze club bijeenkomsten gaan wij als echt biologen aan de slag met het thema ‘je lijf’. We hebben het over ons lichaam, onze botten en over de botten en lichamen van dieren. We voelen in ons lichaam, bewegen en onderzoeken waar welke vorm botten kunnen zitten. Dit doen we aan de hand van twee echte hondenskeletten. Honden hebben namelijk ongeveer dezelfde botten in hun lijf en voor een groot deel zelfs met dezelfde vorm. De kinderen krijgen een logboek om hun ontdekkingen in bij te houden. We onderzoeken tijdens de bijeenkomsten een inktvis en een muskusrat (dit zijn geen ratten overigens). Inktvissen zijn erg gekke beesten, ze behoren tot de koppotige wat wellicht al genoeg zegt. Ondanks dat ze vreemd zijn, hebben ze toch ook overeenkomsten met het menselijk lichaam. Dit gaan we bekijken.

BSO Reizigers
Vanaf deze maand bezoeken verschillende Reizigers onze BSO locaties. De Reizigers hebben een bijzonder specialisme. Zij komen met extra speciale activiteiten voor kinderen. Met een aanstekelijke passie voor hun vak trekken ze rond om kinderen te inspireren. Een reiziger blijft een week op de BSO van uw kind en trekt dan verder. Zo is er een Techniekreiziger die veel technisch vernuft met zich meeneemt. De Sportreiziger laat de kinderen na een dag school flink zweten.

 

Share on facebook
Deel dit bericht
Share on twitter
Deel dit bericht
Share on linkedin
Deel dit bericht