Feestelijke opening nieuwe tuin locatie Kleine Burgt

Een nieuwe, prachtige en grote natuurtuin voor SDK kinderopvang locatie Kleine Burgt. Een buitenruimte die jonge kinderen uitdaagt om te spelen, rommelen, ontdekken en de natuur beleven. Wethouder Peter Heijkoop opent de nieuwe tuin feestelijk op woensdag 14 juni om 16.30 uur.  

De afgelopen maanden is er keihard gewerkt aan de renovatie van de tuin. In samenwerking met Bureau RIS (Ruimtelijke Inrichting Speelnatuur) heeft SDK kinderopvang eerst een plan gemaakt. Want, waar moet een tuin van een kinderopvangorganisatie aan voldoen? Samen hebben zij deze prachtige tuin ontworpen en gerealiseerd, speciaal voor kinderen van 0 tot 4 jaar. ‘Onze buitenruimtes zijn erg divers, voor rustig en druk spel, voor diverse leeftijden, met diverse geuren en kleuren, zon- en schaduwplekken, maar vooral met veel groen.’, aldus directeur Jeroen Nusteling “Omdat wij ieder kind een mooie buitenruimte gunnen, met natuurlijk een mooie waterspeelplek.”.

Kinderen worden zo spelenderwijs geprikkeld en uitgedaagd op alle ontwikkelingsgebieden. SDK kinderopvang vindt buiten minstens zo belangrijk als binnen en stimuleert kinderen om de omgeving en zichzelf te ontdekken. Buitenspelen is dus meer dan alleen een frisse neus halen. De natuurtuinen van Bureau RIS spelen daar helemaal op in. Bij andere locaties van SDK kinderopvang zijn al eerder prachtige ontdek- en speeltuinen gerealiseerd. Volgens Donny Thieme van RIS: “Onze tuinen nodigen kinderen uit tot grotere, grovere en snellere bewegingen zoals, rennen, fietsen of hinkelen. Buitenspelen biedt kinderen daardoor nieuwe motorische uitdagingen en stimuleert het ruimtelijk inzicht”.

Ook voor baby’s is het buiten zijn een verruimende ervaring, waar rekening mee is gehouden in het ontwerp van de tuin. Wat te denken van de wind langs de wangen, ritselende blaadjes, zand aan je handjes, het gevoel van kruipen over het gras of over de tegels. Voor de jongste kinderen biedt de buitenruimte dus ook al een variëteit aan sensomotorische en zintuiglijke ontwikkelingskansen.

Feestelijke opening
U bent van harte welkom om van 16.00 tot 18.00 de tuin te bezoeken en deel te nemen aan allerlei leuke activiteiten. Adres: Van Strijsingel 447-451, 3311 HH te Dordrecht.

Share on facebook
Deel dit bericht
Share on twitter
Deel dit bericht
Share on linkedin
Deel dit bericht