Over SDK kinderopvang

SDK kinderopvang is een echt familiebedrijf. In 1987 startte Ida Nusteling het kinderdagverblijf Beregoed op in Sterrenburg. De organisatie in haar huidige vorm is ontstaan door samenvoegingen van verschillende organisaties in de afgelopen jaren, waaronder Sam Sam, Beregoed, Kleine Burgt, DWO, Groenland, Wereldwijzer en locaties van de Scholen van Oranje. Onze geschiedenis gaat daarmee ruim een halve eeuw terug: tot aan 1968. Inmiddels telt onze organisatie dertig locaties en vangen wij daar ongeveer 2200 kinderen op met zo’n 350 medewerkers. 

Bij ons kun je terecht voor buitenschoolse opvang, dagopvang en peuterspeelzalen in Dordrecht en in Oud-Beijerland. In onze optiek is ieder kind uniek en daarom mooi en bijzonder. Kinderen mogen er zijn en mogen ook vooral zichzelf zijn. Ieder kind heeft behoefte aan en recht op geborgenheid, warmte en een gevoel van vertrouwen en veiligheid. Een kind komt het best tot zijn recht onder deze omstandigheden en kan zich zo ook het best ontwikkelen. Wij maken het verschil en willen kinderen tot bloei laten komen door betrokkenheid en persoonlijke aandacht in een plezierige omgeving. 

We heten je graag van harte welkom op één van onze locaties!


Ronald en Jeroen Nusteling, Suzanne Plaisier en Thomas Hoogvliet
Directie SDK kinderopvang

Elke dag een belevenis rijker

Op onze kinderdagverblijven en peuterspeelzalen werken we met het educatieve programma Uk en Puk als handvat. Op onze buitenschoolse opvang groepen werken we met ons eigen ontwikkelde programma BSO in Bloei. Binnen beide programma’s is er alle ruimte voor de eigen inbreng van kinderen.

Wij vinden het onze belangrijkste taak dat kinderen spelen en ontdekken in een veilige, vertrouwde en liefdevolle omgeving. Kinderen moeten zich veilig voelen. Onze bevlogen medewerkers leren kinderen goed kennen door nieuwsgierig te zijn, te luisteren en écht te kijken.

Over ons SDK Kinderopvang
Over ons SDK Kinderopvang

Een dag bij SDK kinderopvang

Ook de onderlinge verbondenheid en vriendschappen op de groep dragen hieraan bij. De passie en kunde van ons team zijn doorslaggevend. Dat is voelbaar voor de kinderen én voor de ouders. Zo kun je met een gerust hart naar je werk of studie.

Spelenderwijs opgroeien en leren, daar staat SDK kinderopvang voor. Kinderopvang bieden in de breedste zin van het woord: dagopvang, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar in Dordrecht en Oud-Beijerland.  Spelen is een bezigheid die wij niet ernstig genoeg kunnen nemen. Het is de natuurlijke manier van kinderen om te leren en hun omgeving te verkennen. Wil je meer lezen? In ons pedagogisch beleid staat onze uitgebreide visie en werkwijze.

Onze medewerkers

Alle pedagogisch medewerkers van de SDK kinderopvang hebben een agogische opleiding afgerond op het MBO of HBO en zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag. Wij zijn trots op ons team dat met persoonlijke aandacht voor elk kind een fijne omgeving weet te creëren.

Voor vertrouwde relaties met de kinderen werken we met vaste pedagogisch medewerkers op iedere groep. Daarnaast zijn er ook regelmatig stagiaires. Door de hulp van de stagiares is er voor de kinderen en het team extra hulp waardoor er meer mogelijkheden zijn voor extra (buiten)activiteiten. In geval van ziekte of vakantie werken we met een vast invalteam.

Al onze medewerkers hebben talenten. Hun deskundigheid wordt continu bevorderd, door het volgen van de laatste ontwikkelingen op pedagogisch terrein, maar ook via trainingen en cursussen.

Wil jij graag werken in de kinderopvang? Vergeet dan zeker niet om de openstaande vacatures op Werken bij SDK te bekijken!

Teamgenoot Puk

Wist jij dat ‘Puk’ ook deel uitmaakt van ons team?

SDK kinderopvang heeft gekozen om te werken met Uk & Puk, een VVE methode (Voor- en vroegschoolse educatie) die speciaal is ontwikkeld voor de kinderopvang. Uk & Puk is een onderdeel van de landelijk erkende VVE methode Ko-totaal. Wij kiezen hiervoor omdat dit programma speciaal gericht is op kinderdagverblijven en de ruimte blijft bieden om de activiteiten naar eigen inzicht in- en aan te passen binnen het bestaande dagritme.

Plezier

De kinderen staan de hele dag centraal en we creëren voor ieder kind een plek waar het zich prettig voelt. Alleen als een kind zich prettig voelt, kan het zich optimaal ontplooien. Dat geldt ook voor de teams. Teams die werken met passie en enthousiasme, beleven plezier aan het eigen werk. Dat zorgt ervoor dat onze teams energie uitstralen, betrokken zijn en vernieuwend durven zijn. Dat is voelbaar voor de kinderen en ook voor ouders.

Persoonlijk

Onze contacten met kinderen, ouders, collega’s onderling en andere relaties zijn PERSOONLIJK en transparant. We zijn gastvrij en creëren een goede sfeer. Succesvolle kinderopvang begint bij de kwaliteit van relaties tussen mensen. We werken aan de opbouw van relaties door open te staan voor elkaar, door ons gelijkwaardig op te stellen, met oprechte interesse te luisteren en nieuwsgierig te zijn naar de ander. Zo kunnen we beter begrijpen wat nodig is om goed samen te werken. En daar plukken kinderen de vruchten van.

Bloei

SDK kinderopvang wil bloeien, sprankelen: echt goed zijn in wat we doen! Om kinderen tot BLOEI te laten komen en ouders het beste te bieden. We grijpen kansen en creëren kansen. Vol durf, ambitie en optimisme. We zijn actief gericht op het bedenken van innovatieve oplossingen en samenwerking met anderen. Groei vraagt om stevige ‘wortels’ van veiligheid en stabiliteit. En ook de kennis, kunde en ervaring van onze teamleden, maar ook hun toewijding en betrokkenheid zijn van doorslaggevend belang. We dagen elkaar uit om talent te ontdekken en tot bloei te laten komen.

Maak kennis met Peggy

Hoi, mijn naam is Peggy en ik ben verantwoordelijk voor Werving en Selectie bij SDK kinderopvang. Met mij heb je contact wanneer je solliciteert. Samen kijken we of jij bij ons past en geschikt bent voor de functie waarin je interesse hebt. In overleg bepalen we welke mogelijkheden er zijn om jouw talenten en interesses zo goed mogelijk te benutten binnen SDK kinderopvang. Ik kijk uit naar je sollicitatie!