Elke dag een belevenis rijker

Er valt van alles te beleven op onze groepen! Plezier hebben met elkaar en leren van andere kinderen. Onze medewerkers organiseren elke dag leuke activiteiten. We vragen een grote creativiteit van onze medewerkers om de kinderen dagelijks uit te dagen en hun nieuwsgierigheid te wekken. Ook is er veel ontdek- en spelmateriaal op onze groepen en in onze tuinen. Al die belevenissen helpen kinderen tot bloei te komen: ze ontdekken meer over zichzelf, anderen en de wereld.

Op onze kinderdagverblijven en peuterspeelzalen werken we met het educatieve programma Uk en Puk als handvat. Op onze buitenschoolse opvang groepen werken we met ons eigen ontwikkelde programma BSO in Bloei. Binnen beide programma’s is er alle ruimte voor de eigen inbreng van kinderen.

Een veilige plek
Wij vinden het onze belangrijkste taak dat kinderen spelen en ontdekken in een veilige, vertrouwde en liefdevolle omgeving. Kinderen moeten zich veilig voelen. Onze bevlogen medewerkers leren kinderen goed kennen door nieuwsgierig te zijn, te luisteren en écht te kijken. Ook de onderlinge verbondenheid en vriendschappen op de groep dragen hieraan bij. De passie en kunde van ons team zijn doorslaggevend. Dat is voelbaar voor de kinderen én voor de ouders. Zo kun je met een gerust hart naar je werk of studie.

Spelenderwijs opgroeien en leren, daar staat SDK kinderopvang voor. Kinderopvang bieden in de breedste zin van het woord: dagopvang, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar in Dordrecht en Oud-Beijerland.  Spelen is een bezigheid die wij niet ernstig genoeg kunnen nemen. Het is de natuurlijke manier van kinderen om te leren en hun omgeving te verkennen. Wil je meer lezen? In ons pedagogisch beleid staat onze uitgebreide visie en werkwijze.