Rondleiding

Kosten berekenen

Inschrijven

Buitenschoolse opvang

Bij onzebuitenschoolse opvang in Dordrecht en Oud-Beijerland zijn kinderen welkom van 4 tot 12 jaar. Voor, tussen en na school, maar ook in de schoolvakanties en tijdens studiedagen is onze bso geopend.

Iedere dag vanaf zeven uur, totdat de school begint, is er voorschoolse opvang. Kinderen beginnen de dag met bijvoorbeeld een spelletje, lezen, tekenen, knutselen of een gezellig praatje met onze pedagogisch medewerkers. Wij zorgen ervoor dat kinderen op tijd op school zijn. Op sommige locaties is het ook mogelijk om tussen de middag over te blijven. Voor kinderen is dit pauze en dus vrije tijd. We eten gezellig met elkaar aan tafel onder begeleiding van vertrouwde medewerkers. Natuurlijk zorgen wij voor eten en drinken. Na het eten is er nog ruimte om (buiten) te spelen. ‘s Middags halen wij de kinderen weer uit school en krijgen zij drinken, vers fruit en een groente snack. Jouw kind vindt bij onze pedagogisch medewerkers een luisterend oor voor zijn of haar belevenissen van de dag en kan naar hartenlust spelen met vriend(innet)jes.

Bso in bloei

We werken met ons eigen ontwikkelde programma ‘Bso in Bloei’. Aan de hand van wisselende thema’s organiseren we iedere dag uitdagende activiteiten en workshops. Rappen met een echte rapper, dieren verzorgen op de boerderij of als een echte bakker de keuken in. Volop uitproberen en ontdekken waar jouw liggen. Kinderen denken mee en organiseren ook zelf activiteiten. Het is tenslotte hún bso. We werken met thema’s en acht spelgebieden voor een zo rijk mogelijk aanbod.
SDK bso

Vakantieopvang

Tijdens de schoolvakanties zijn kinderen de hele dag welkom bij onze vakantieopvang. We organiseren dan nóg meer verschillende activiteiten, workshops en we maken super toffe uitstapjes. Zo brengen we bezoekjes aan bijvoorbeeld de zorgboerderij, gaan we swingen bij Big Rivers, trekken we de natuur in, bekijken we reptielen van dichtbij of bezoeken we de chocolaterie om te leren waar chocolade vandaan komt. Het is tenslotte vakantie!

Het bso compleet pakket bestaat uit voorschoolse opvang, naschoolse opvang, tussenschoolse opvang en opvang in schoolvakanties en tijdens studiedagen. Inclusief eten, drinken, uitstapjes en workshops. Eventueel is het ook mogelijk om voorschoolse opvang of vakantieopvang (vanaf 6 weken per jaar) los af te nemen en kun je opvangdagen splitsen (bijvoorbeeld de voorschoolse opvang op maandag en de naschoolse opvang op dinsdag). Opvangdagen kunnen geruild worden en incidentele dagen kun je onbeperkt afnemen, mits de bezetting van de groep dit toelaat. Dit kun je afstemmen met de pedagogisch medewerkers op de groep.

Zoek de dichtstbijzijnde buitenschoolse opvang!

Mijn locatie

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op de meest voorkomende vragen over de buitenschoolse opvang. We streven ernaar om je kind een liefdevolle en stimulerende omgeving te bieden en kijken ernaar uit om jou en je kind te verwelkomen op één van onze locaties.

Staat je vraag er niet tussen of wil je verduidelijking van een vraag? Dan kun je terecht bij [email protected]. Daar helpt één van de medewerkers van SDK kinderopvang jou graag verder. 

De openingstijden van de bso’s verschillen per locatie. Dit komt doordat elke bso is aangesloten bij een school. De openingstijden van de locatie waar jouw kind naartoe gaat, kun je terugvinden op de website. 

De wenperiode voor bso kinderen is twee tot drie weken voor de definitieve plaatsing. Er worden dan een aantal wenmomenten ingepland. Het ligt aan de ouder en aan de zelfstandigheid van het kind hoe dit wordt ingevuld. Het eerste wenmoment vindt plaats tijdens het intakegesprek op de bso met de pedagogisch medewerker. Tijdens jullie gesprek kan je kind alvast rondneuzen en spelen op de groep. Vanuit het gesprek worden er eventuele nieuwe wenafspraken ingepland. 

De tijden op de bso hangen uiteraard af van de school waar de kinderen vandaan komen. Het ritme kan aan de schooltijden aangepast worden. 

Over het algemeen ziet het dagritme op de bso er als volgt uit:
07.00 uur – 08.15 uur   Brengen van de kinderen
08.15 uur – 08.25 uur   Kinderen naar school brengen
11.30 uur – 12.00 uur   Kinderen uit school
12.10 uur – 13.00 uur   Boterham eten met groente en indien mogelijk nog even spelen
13.00 uur – 13.15 uur   Kinderen naar school brengen
15.15 uur – 15.30 uur   Kinderen uit school
15.30 uur – 15.45 uur   Fruit eten met wat drinken
15:45 uur – 16:30 uur   Bso in Bloei activiteit en/of vrij spel
16.30 uur – 16.45 uur   Groente of een cracker eten
16.45 uur – 18.00 uur   Spelen tot de ouders komen

De woensdagmiddag ziet er uiteraard anders uit:
11.30 uur – 12.15 uur   Kinderen uit school
12.30 uur – 13.00 uur   Boterham eten met groente
13.00 uur – 15.00 uur   Bso in Bloei activiteit en/of vrij spel
15.00 uur – 15.15 uur   Fruit eten met wat drinken
15:15 uur – 16:30 uur   Bso in Bloei activiteit en/of vrij spel
16.30 uur – 16.45 uur   Groente of een cracker eten
16.45 uur – 18.00 uur   Spelen tot de ouders komen

Het dagritme in de vakanties wijkt af van het reguliere ritme.

Globaal gezien ziet het er als volgt uit:

07.00 uur – 09.00 uur   Brengen van de kinderen
09.00 uur – 10.00 uur   Spelen en indien van toepassing naar de juiste vakantie-locatie rijden
10.00 uur – 10.30 uur   Koekje of ontbijtkoek eten en iets drinken
10.30 uur – 12.00 uur   Bso in Bloei activiteit en/of vrij spel
12.00 uur – 12.30 uur   Boterham eten met groente
12.30 uur – 15.00 uur   Bso in Bloei activiteit en/of vrij spel
15.00 uur – 15.15 uur   Fruit of groente en drinken
15:15 uur – 16:30 uur   Bso in Bloei activiteit en/of vrij spel
16.30 uur – 16.45 uur   Groente of een cracker eten
16.45 uur – 18.00 uur   Spelen tot de ouders komen

Tot en met groep vier worden de kinderen van school gehaald en naar school gebracht. Als je kind aan het einde van groep vier zit, wordt er geleidelijk gestimuleerd om zelfstandig te lopen van en naar school, indien de verkeerssituatie dit toelaat. Dit wordt uiteraard in samenspraak met de ouders gedaan. 

De bso-bus is een elektrische bolderwagen, waarmee pedagogisch medewerkers zelfstandig tien kinderen op een veilige en comfortabele manier kunnen vervoeren. SDK kinderopvang zet de bso-bus in om kinderen op een snelle en veilige manier naar school te brengen of te halen. Ook biedt de bso-bus uitkomst om bijvoorbeeld leuke uitstapjes te kunnen organiseren. Om veilig met de bso-bus om te gaan zijn de volgende afspraken gemaakt:

  • Alleen pedagogisch medewerkers met een rijbewijs en bso-bus certificaat mogen de bso-bus besturen.
  • De kinderen doen in de bso-bus de veiligheidsgordel om. De bso-bus heeft geen helmplicht.
  • De maximumsnelheid is 17 km per uur.
  • De bso-bus is voorzien van verlichting. Hier wordt in het donker altijd gebruik van gemaakt.
  • De pedagogisch medewerker rijdt altijd op het fietspad, als dat er is.

Kinderen houden te allen tijde de handen binnenboord.

Heeft je kind een allergie of een bepaald dieet, dan kun je dit doorgeven tijdens het intakegesprek. De pedagogisch medewerkers zullen hier dan rekening mee houden.

Via onze handige OuderApp blijf je op de hoogte van ontwikkelingen rondom de opvang van je kind. Eten, drinken of uitjes: alles kun je hierin terugvinden en ook mededelen. Ook nieuwsbrieven, belangrijke mededelingen, facturen en foto’s worden via deze app gedeeld.

Bso in Bloei is een activiteitenprogramma voor de buitenschoolse opvang. Dit programma is bedacht en uitgewerkt door pedagogen en coaches van SDK kinderopvang, omdat er na het succes van de VE-methodes in de kinderopvang behoefte was aan iets vergelijkbaars voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Het doel van ‘Bso in Bloei’ is om alle kinderen een rijke speelplek te bieden, die gevarieerd, uitdagend en betekenisvol is. Wij willen hen in de bso-tijd waardevolle ervaringen laten opdoen, waar ze een leven lang plezier van hebben.

Ook tussenschoolse opvang valt onder de buitenschoolse opvang.

Wat handig is om zelf mee te nemen, is een extra setje kleding. 

Vraag meer info aan!