Rondleiding

Kosten berekenen

Inschrijven

Peuterspeelzalen

Zodra kinderen twee jaar worden, zijn ze oud genoeg om te komen spelen bij een peuterspeelzaal. Bij een peuterspeelzaal krijgt jouw kind de kans om meer te ontdekken over zichzelf, anderen én de wereld. Ook is de overgang naar de basisschool straks gemakkelijker.

Knutselen, spelen en bouwen

Vier keer in de week kunnen peuters een ochtend of middag komen spelen, in een vaste groep met vaste pedagogisch medewerkers. Op de groepen werken wij met het VVE-programma Uk & Puk. De peuters worden op een speelse wijze begeleid in hun ontwikkeling en voorbereid op de basisschool. De lokalen hebben hoeken waar de kinderen fijn kunnen spelen. Knutselen, met poppen spelen, torens bouwen in de bouwhoek, verkleden of juist rustig lezen in de leeshoek: alles is mogelijk. Vrij spel wordt afgewisseld met activiteiten in grotere of kleinere groepjes. De pedagogisch medewerksters zorgen voor een herkenbare dagindeling die terug te vinden is op kaarten aan de muur. Zo weten alle peuters wat ze kunnen verwachten. 

Website-rondje-Rozemarijn2

Praktisch

De peuterspeelzalen liggen verspreid door Dordrecht en zijn meestal in een basisschool gehuisvest. Met de scholen werken wij nauw samen om een doorgaande lijn voor kinderen en ouders te realiseren.

De openingstijden en -dagen wisselen per locatie. In schoolvakanties en op feestdagen zijn de peuterspeelzalen gesloten. De kosten en tarieven zijn afhankelijk van jouw huidige situatie en per gemeente verschillend. Neem contact op met ons kantoorteam om de mogelijkheden op de gewenste locatie te bespreken.

Veelgestelde vragen

De openingstijden van de peuterspeelzalen verschillen per locatie. De openingstijden van de locatie waar jouw kind naartoe gaat, kun je terug vinden op de website. 

Voordat je peuter naar de peuterspeelzaal komt, vindt er een aantal wenmomenten plaats. Het eerste wenmoment voor je peuter is tijdens het intakegesprek. Tijdens dit gesprek kan je peuter alvast wennen aan de groep en aan de pedagogisch medewerker. Eventuele volgende wenmomenten plan je samen met de pedagogisch medewerker in.

Het dagritme op de peuterspeelzaal ziet er ongeveer als volgt uit:

08.30 uur – 09.00 uur   Inloop
09.00 uur – 09.30 uur   Begroeting in de kring/voorlezen
09.30 uur – 10.30 uur   Begeleid spel/vrij spel/ Puk activiteiten
10.30 uur – 11.00 uur   Fruit eten + drinken
11.00 uur – 11.35 uur   Begeleid spel/vrij spel/Puk activiteiten
11.35 uur – 12.05 uur   Buiten spelen
12.05 uur – 12.30 uur   Afronden met groente eten en ophaalmoment

Heb je vragen over het dagritme van jouw peuterspeelzaal? Neem dan contact op met de locatie. 

Het brengen en halen van je kind zijn belangrijke momenten van de dag. Op deze momenten kun je informatie doorgeven over je kind en vragen stellen over de dag aan de pedagogisch medewerker. 


Aan het eind van de ochtend vertelt de pedagogisch medewerker hoe de ochtend is verlopen. Mocht het zo zijn dat je kind niet naar de peuterspeelzaal komt die dag, dan is het van belang dat je je kind afmeldt bij de pedagogisch medewerker of via de OuderApp. 

Heeft je kind een allergie of een bepaald dieet, dan kun je dit doorgeven tijdens het intakegesprek. De pedagogisch medewerkers zullen hier dan rekening mee houden.

Via onze handige OuderApp blijf je op de hoogte van ontwikkelingen rondom de opvang van je kind. Eten, drinken of uitjes: alles kun je hierin terugvinden en ook mededelen. Ook nieuwsbrieven, belangrijke mededelingen, facturen en foto’s worden via deze app gedeeld.

VE staat voor Voorschoolse Educatie en is voor kinderen tot 4 jaar. Het doel van voorschoolse educatie is het spelenderwijs voorkomen, vroegtijdig opsporen en aanpakken van taal- en onderwijsachterstanden. Voorschoolse educatie is geen scholing maar staat voor spelenderwijs leren.

Op alle peuterspeelzalen werken wij bij SDK kinderopvang met een VE-programma, op de meeste locatie is dit de methode Uk & Puk. Bij Uk & Puk zijn tien thema’s ontwikkeld die aansluiten bij de belevingswereld van baby’s, dreumesen en peuters. Bij elk thema zijn activiteiten uitgewerkt voor drie leeftijdsgroepen. Deze activiteiten kunnen makkelijk ingepast worden in de dagelijkse gang van zaken. Uk & Puk is officieel erkend door het Nederlands Jeugd Instituut.

Heb je vragen over het VE programma, dan kun je terecht bij de pedagogisch medewerkers.

Website-rondje-kleineburgt9

Zoek de dichtstbijzijnde locatie!

Mijn locatie

Vraag meer info aan!