Week van de kinderdemocratie bij SDK kinderopvang

Op onze BSO locaties doen wij mee met de Dordtse Week van de Democratie (12 tot 19 september). De 8+ kinderen van BSO locatie Groenland maakten deze week een filmpje voor de Dordtse gemeenteraad. Ze vinden dat er veel onveilige plekken in hun wijk zijn. De gemeenteraad heeft beloofd om erop te reageren. We zijn trots op onze betrokken jonge burgers!

Ook werkten de kinderen hun ultieme bucketlist voor hun eigen BSO uit. Naast het bedenken zoeken de kinderen zelf uit wat er voor hun ideeën nodig is. Zo ontdekken ze zelf wat haalbaar is. Hun uitgewerkte ideeën presenteren ze binnenkort aan de directie van SDK kinderopvang. “Wij zetten onze  deur maar al te graag open voor ideeën van de kinderen. Kinderparticipatie heeft een belangrijke plek binnen onze BSO. Zo is er bijvoorbeeld binnen elk thema een hele week gereserveerd voor eigen initiatieven van kinderen”, aldus Jeroen en Ronald Nusteling, directie van SDK kinderopvang.

Kinderparticipatie SDK kinderopvang
Al vanaf jonge leeftijd willen kinderen zoveel mogelijk zelf doen en komen ze met de meest creatieve ideeën of oplossingen. Als activiteiten (maar ook regels, inrichting, etc.) op de BSO niet alleen voor, maar ook dóór de kinderen bedacht en uitgevoerd worden, zullen ze zich meer betrokken voelen. Daarnaast leren de kinderen op deze manier spelenderwijs te participeren, hun eigen mening te vormen en deze kenbaar te maken. Dit sluit mooi aan bij de Dordtse Week van de Democratie. Benieuwd naar het filmpje? Check ‘m hier:  Filmpje Dordtse Week van de Democratie

Share on facebook
Deel dit bericht
Share on twitter
Deel dit bericht
Share on linkedin
Deel dit bericht