SDK kinderopvang in actie voor SARA

De BSO kinderen haalden de afgelopen weken maar liefst € 5.368,15 op voor de stichting
Voor Sara. Vrijdag 7 juli werd de laatste actie gedaan door de BSO kinderen van locatie Sporting Delta. Aan het einde van hun sportieve sponsoractie werd het totaalbedrag overhandigd aan Bram, de vader van Sara.

Sara is een meisje uit Dordrecht van 2 jaar met een zeldzame ongeneeslijke spierziekte. Zij komt wekelijks naar de opvang van SDK kinderopvang. Toen alle BSO locaties met het thema ‘Je Lijf’ aan de slag gingen was het idee snel geboren om iets voor Sara te doen. Naast ontdekkingen over en met hun eigen lijf is er ook gekozen voor de sociale insteek: jij en de ander. Kinderen hebben ervaren hoe leuk het is om iets te doen voor een ander en dat je nooit te jong bent voor vrijwilligerswerk.

Door kinderen… voor kinderen
Samen met de kinderen organiseerden de BSO’s een disco met veiling, bioscoopavond met zelfgemaakte
film, feestelijke markt met livemuziek en een wensput, optredens, een toneelstuk en verschillende sportieve sponsorlopen. SDK kinderopvang is supertrots op de kinderen en de pedagogisch medewerkers. Bram, de vader van Sara: “Wat hebben de kinderen en medewerkers leuke en creatieve acties gedaan! We zijn hen erg dankbaar voor het prachtige bedrag.”

Stichting Voor Sara zamelt geld in voor onderzoek naar zeldzame spierziektes om levens te kunnen redden. Het onderzoeksplan naar zeldzame spierziekten ligt klaar, maar er is € 500.000 nodig om het onderzoek te doen. Jeroen en Ronald Nusteling, directeuren SDK kinderopvang: “Onze wens is dat het onderzoek naar de zeldzame spierziekte van Sara snel kan starten en levens kan redden.”

Share on facebook
Deel dit bericht
Share on twitter
Deel dit bericht
Share on linkedin
Deel dit bericht