De buitenschoolse opvang (BSO)

Bij onze buitenschoolse opvang in Dordrecht en Oud-Beijerland zijn kinderen welkom van 4 tot 12 jaar. Voor, tussen en na school, maar ook in de schoolvakanties en tijdens studiedagen is onze BSO geopend. Voor de jongste kinderen vanaf 6 weken tot 4 jaar is er opvang bij een van onze kinderdagverblijf locaties.

Over de buitenschoolse opvang

Iedere dag vanaf zeven uur, totdat de school begint, is er voorschoolse opvang. Kinderen beginnen de dag met bijvoorbeeld een spelletje, lezen, tekenen, knutselen of een gezellig praatje met de medewerkers. Wij zorgen ervoor dat kinderen op tijd op school zijn. Op sommige locaties is het ook mogelijk om tussen de middag over te blijven. Voor kinderen is dit pauze en dus vrije tijd. We eten gezellig met elkaar aan tafel onder begeleiding van vertrouwde medewerkers. Natuurlijk zorgen wij voor eten en drinken. Na het eten is er nog ruimte om (buiten) te spelen. ‘s Middags halen wij de kinderen weer uit school en krijgen zij drinken, vers fruit en een groente snack. Jouw kind vindt bij de pedagogisch medewerkers een luisterend oor voor zijn/haar belevenissen van de dag. Er kan naar hartenlust gespeeld worden met vriend(innet)jes.

We werken met ons eigen ontwikkelde programma ‘BSO in Bloei’. Aan de hand van wisselende thema’s organiseren we iedere dag uitdagende activiteiten en workshops. Rappen met een echte rapper, dieren verzorgen op de boerderij of als een echte bakker de keuken in. Volop uitproberen en ontdekken waar jouw talenten en interesses liggen. Kinderen denken mee en organiseren ook zelf activiteiten. Het is tenslotte hún BSO. We werken met thema’s en acht spelgebieden voor een zo rijk mogelijk aanbod. Klik hier voor de voordelen van een goede BSO.

Vakantieopvang

Tijdens de schoolvakanties zijn kinderen de hele dag welkom bij onze vakantieopvang. We organiseren dan nóg meer verschillende activiteiten, workshops en we maken super toffe uitstapjes. Zo brengen we bezoekjes aan bijvoorbeeld de zorgboerderij, gaan we swingen bij Big Rivers, trekken we de natuur in, bekijken we reptielen van dichtbij of bezoeken we de chocolaterie om te leren waar chocolade vandaan komt. Het is tenslotte vakantie!

Mogelijkheden

Het BSO compleet pakket bestaat uit voorschoolse opvang, naschoolse opvang, tussenschoolse opvang en opvang in schoolvakanties en tijdens studiedagen. Inclusief eten, drinken, uitstapjes en workshops. Eventueel is het ook mogelijk om voorschoolse opvang of vakantieopvang (vanaf 6 weken per jaar) los af te nemen en kun je  opvangdagen splitsen (bijvoorbeeld de voorschoolse opvang op maandag en de naschoolse opvang op dinsdag). Opvangdagen kunnen onbeperkt geruild worden en incidentele dagen kun je onbeperkt afnemen, mits de bezetting van de groep dit toelaat. Dit kun je afstemmen met de pedagogisch medewerkers op de groepen.