Welke elementen zijn belangrijk bij een goede buitenschoolse opvang (BSO)?

 

1. Plezier

Het plezier van kinderen is het aller belangrijkste! Leuke, uitdagende activiteiten, die afgestemd zijn op de specifieke leeftijdsgroepen spelen daarbij een grote rol. Kinderen uitdagen en zorgen dat zij zich niet vervelen. Super toffe activiteiten die je op school en thuis niet doet. De grote kerk beklimmen, ijzersmeden, zelf fruit plukken, ontdekken hoe het er achter de schermen uit ziet bij theater Kunstmin, met een echte biologe de natuur in, op bezoek bij ouderen in het verzorgingstehuis, etc. Samen toffe herinneringen opdoen! Maar ook lieve en gedreven pedagogisch medewerkers, een mooie groepsruimte en naar hartenlust spelen met vriendjes en vriendinnetjes zorgen voor plezier.

2. Ieder kind is uniek

De BSO medewerkers zijn bevlogen en hebben hart voor kinderen: professioneel en speels tegelijk. Ieder kind is uniek. Persoonlijke aandacht is daarom van groot belang. Het is belangrijk om altijd positief te communiceren en te kijken áchter het gedrag van kinderen, het kind zelf zien.

3. Buiten zijn

Er valt buiten de BSO nog veel meer te ontdekken. Beleef de natuur! Waar woont die pissebed eigenlijk? Wat eet hij? Hoeveel poten heeft hij? Een loep om het beestje eens goed te bekijken is alles wat je nodig hebt. Ook is buiten zijn heel erg gezond. Net als het eten van vers fruit en een groente snack.

4. Spelenderwijs opgroeien

Bij de BSO kunnen kinderen waardevolle belevenissen opdoen, want die bieden hen de mogelijkheid om tot bloei te komen. Een zo breed mogelijk aanbod zorgt ervoor dat kinderen hun eigen talenten ontdekken en die ontwikkelen. Ook krijgen kinderen de mogelijkheid om mee te denken over de activiteiten, zelf ook activiteiten organiseren en over het aanschaffen van materialen. Het is tenslotte hun eigen BSO! Door zelf activiteiten te bedenken en uit te voeren doen ze positieve ervaringen op die goed zijn voor hun zelfvertrouwen. Als kinderen oefenen in meedenken en meebeslissen groeit hun betrokkenheid. Dit zijn vaardigheden waar zij nog de rest van hun leven plezier van hebben. Kom langs en beleef een goede buitenschoolse opvang van dichtbij.

Ik wil een rondleiding

5. Ontdekken van interesses en talenten

Kinderen krijgen alle mogelijkheid om nieuwe talenten en interesses te ontdekken door middel van een gevarieerd en uitdagend activiteitenaanbod. Activiteiten op het gebied van techniek & proefjes, sport & bewegen, eten & drinken, kunst & kunstenaars, muziek & theater en natuur & buiten zijn.

6. Vriendjes en vriendinnetjes

BSO tijd is vrije tijd en de kinderen kunnen samen met hun vriendjes of vriendinnetjes relaxen en bijkomen van een drukke schooldag. Chillen met een Donald Duck, gezellig met elkaar de dag bespreken of juist samen meedoen aan leuke activiteiten. Vriendschappen zijn voor elk kind belangrijk. Hoe ga je met elkaar om? Door vriendschappen ontwikkelen kinderen hun sociale vaardigheden. Ze leren zich te verbinden met kinderen en te verplaatsen in een ander. Ook leren kinderen van elkaar, zo kan bijvoorbeeld een 10-jarige kookles geven aan een 6-jarige die dolgraag koekjes wil leren bakken.

Meer over SDK kinderopvang

7. Altijd welkom

Buitenschoolse opvang is opvang voor kinderen van 4-12 jaar, buiten de schooltijden om. Voorschoolse opvang, tussenschoolse opvang, naschoolse opvang, opvang tijdens studiedagen en vakantieopvang: uw kind is altijd welkom bij de BSO. Voor de jongste kinderen (0 tot 4 jaar) is er het kinderdagverblijf.

Nieuwsgierig geworden? Of wil je weten wat buitenschoolse opvang kost? Je bent van harte welkom voor een vrijblijvende rondleiding en kennismaking. Met trots laten wij onze locaties zien. De kosten van kinderopvang zijn sterk afhankelijk van het soort opvang, het aantal dagen dat je afneemt en van jouw persoonlijke situatie. Met onze kostencalculator kun je een persoonlijke berekening maken. Heb je vragen of hulp nodig bij het berekenen van de kosten? Ons kantoorteam staat voor je klaar.

Bereken uw kosten